TURE TIL NICARAGUA – COSTA RICA

Tag til NICARAGUA og COSTA RICA med journalist og forfatter Brian Rasmussen og oplev landet på en anden måde end blot at være turist.
Cuba Brians Rejser giver dig en sjælden mulighed for at opleve disse det fascinerende lande både foran og bag facaden.

Alle rejser gennemføres i samarbejde med event og travel managment T4C, www.t4c.dk
Book eller få mere info på:
brian.cuba.rasmussen@gmail.com
eller +45 22413049

Pris: 30.000 kr.

Tur 2024. Kontakt for yderligere oplysninger. 

NICARAGUA - COSTA RICA (Rejseplan: 2024)

DAG 1
Ankomst til Managua, Nicaragua. Efter flyveturen skynder vi os hen til Hotel Hex, kun 15 min. fra lufthavnen, for at checke-in og få sovet godt ud. Her overnatter vi to dage.

DAG 2 og 3
Intro på hotellet om turen ved Preben Høeg Rasmussen, redaktør, dansker bosiddende i Nicaragua.
Byrundtur i landets hovedstad. Første stop er højen ved Tiscapa lagunen. I 40 år var dette centrum for Nicaraguas politik. Herfra herskede Somoza klanen, som regerede landet frem til den sandinistiske, folkelige revolution i 1979, og her blev de mest fremtrædende politiske fanger gemt og tortureret. Fra Tiscapa har man udsigt over hele byen og Managua-søen og man ser, at det er en grøn by med mest lav bebyggelse. Byen har oplevet jordskælv i både 1934 og 1972.
Vi besøger Revolutionspladsen, hvor den sandinistiske revolution første gang blev fejret i 1979,  Rundt om pladsen finder vi ruinen af den gamle katedral, præsidentpaladset ”Folkenes Hus” og mindesmærker for nationale helte foruden statuen af poeten Ruben Dario. Nationalteatret er centrum for store kulturelle begivenheder. Vi ser et værk af Edith Grøn, danskfødt skulptør.
Vi lærer den nye Malecon at kende og spadserer i en miniture af den gamle bydel (inden jordskælvet i 1972) og ser kopier af landets kirker. Vi går ind i replikas af historiske bygninger, som Ruben Darios og Sandinos fødehjem.
Aftenmaden indtages ved søpromonaden ud til den store Managua-sø med udsigt til flere vulkaner.
Det tidligere Nationalpalads, nu Nationalmuseum, rummer værdifulde samlinger. Vi skal besøge den nye, udvidede Luis Alfonso Velásquez Flores Park. Hvor de lokale slapper af, dyrker sport eller prøver bådene i søen med springvand.
Hvis der er tid stopper vi ved Casa de cafe og Casa de maiz. Herefter går turen til Granada, hvor vi indkvarteres. Afslapning i den koloniale by.

DAG 4
Granada blev grundlagt af spaniolerne allerede i 1524 og er dermed den ældste europæiske by på fastlandskontinentet. Var tidligere hovedstad og gennem århundreder en af Nicaraguas førende byer og de konservatives bastion. Bykernen har mange flotte herskabelige huse i kolonial stil, og disse er nu istandsat med respekt for deres oprindelige udseende.
Efter introduktion til Granada, tager vi på byrundtur og besøger Den centrale park, Katedralen,  Conventet San Francisco, som udstiller før-colombianske statuer og fortæller om byens facinerende historie og kultur. Vi kigger på den gamle jernbanestation med præsidentvognen, vi ser krudtfortet, landets flotteste kirkegård og nationalt mindesmærke, hvor ni præsidenter ligger begravet. Ellers er Granada by med de farverige huse historie i sig selv og den har mange små hyggelige steder, som der bliver tid til at lære at kende på egen hånd. Gågaden La Calzada om aftenen skal opleves.

DAG 5
Sejltur på Nicaraguasøen, verdens 10. største sø. Granada var en gang en vigtig havneby, som forbandt øst og vest via den sejlbare Rio San Juan flod. Herfra har byen oplevet utallige angreb af pirater. Vi sejler blandt 364 øer, som er lavet af lavasten, og disse øer bruges nu til feriehuse, hver familie sin ø. Det skulle efter sigende være de dyreste grunde i hele Nicaragua.
På turen går vi i land på et lille fort fra dengang den spanske koloni var hjemsøgt af engelske og andre pirater, og et andet sted ser vi aber, som hænger i træerne udover søen. Vi får vores egen Ø til at slappe af på.
Vi sejler tilbage og spiser frokost med udsigt over søen.
Om eftermiddagen besøger vi ”Mi Museo” startet af den nu afdøde dansker Peder Kolind. Vi hører om den precolumbianske historie, indvandring og keramik.
Preben fortæller om danskeres historie og deres forunderlige rolle i Nicaragua, bl.a. om Colonia Danesia. Kulturarrangement og snacks med frugt, juice, mm.

DAG 6
Vi besøger Los Pueblos Blancos, en række småbyer, beliggende på en højslette udenfor Granada. Her producres og sælges planter, møbler, keramik og figurer i massevis.
Besøger den berømte skole/værksted for keramik, Valentin Lopez Lopez. Derefter til Sandino-museet i Niquinohomo og videre til udkigspunktet Catarina, med den fantastiske udsigt over Laguna de Apoyo, en udslukt vulkansø, Nicaraguasøen og Mombacho vulkanen.
Frokost på Mi Viejo Ranchito, landskendt for sine tradionelle nicaraguanske retter. Besøg på landets største marked for kunsthåndværk i Masaya.
Inden det bliver helt mørkt tager vi op til Masaya vulkanen, en nationalpark med et unikt landskab og dyreliv. Vi besøger udstillingen om ”porten til helvede”. Nok det eneste sted i verden hvor man kan stå og kigge ned i rødglødende, boblende og sydende lava i en aktiv vulkan.
 
DAG 7
Efter morgenmaden er der afgang mod San Juan del Sur. På vejen tager vi til Mombacho vulkanen, som vi bestiger, vel og mærke i bil. På toppen er der en station med udstilling over naturen, og herfra tager vi en vandretur på ca. 1,5 km i tågeskoven, som befinder sig 11-1200 meter over havet. Turen går rundt om det udslukte vulkankrater med svovldampende huller langs stierne, og vi vil på en udkigspost kunne se hele Granada.
Derefter tager vi til San Juan del Sur, hvor vi indkvarteres og kan nå at opleve solnedgangen over den smukke bugt ved Stillehavet.

DAG 8
Bussen kører os op til den store Jesus-statue og vi oplever den fantastiste udsigt over hele bugten. Herefter er der fridag i San Juan del Sur. Da guldfeberen rasede i Californien i 1848 rejste tusinder via San Juan de Sur, også Mark Twain. Dagen kan bruges til at spadsere i den hyggelige by, som også har en lille havn og mange strandcafeer og restuaranter, eller blot nyde livet ved stranden med badning i det lune Stillehav.

DAG 9
Afrejse mod grænsen til Costa Rica. Vi skal skifte bus ved grænsen, da det er en langsommelig affære, at få en bus fra land til land. Der bliver en lille gåtur i “den internationale zone”, som er oplevelse i sig selv.
Vi kører mod Monteverde, en lille by grundlagt af kvækere fra USA, som ikke ønskede at deltage i Korea krigen. Turen til Monteverde tager ca. 4 timer.

DAG 10
Denne dag byder på vandretur i reservatets tågeskov med rige muligheder for at observere planter og dyreliv. Senere tager vi til en kolibrikoloni, hvor vi ser fuglene helt tæt på. Denne dag byder på vandretur i tågeskoven med rige muligheder for at observere planter og dyreliv.
Eftermiddagen er fri til at udforske byen og omegnen. Guiden kan hjælpe, hvis nogen ønsker bestemte udflugter.

DAG 11
Afrejse mod El Arenal og hængebroerne.
På den ca 100 km lange tur til La Fortuna ved Arenal vulkanen tager vi en skovtur på hængebroer, hvor man ind imellem færdes mellem trækroner og over kløfter på veletablerede hængebroer.

DAG 12
Om formiddagen tager vi sejltur i gummibåde på Rio Peñas Blancas. En ca. 2-3 timers sejltur, hvor de lover dovendyr, aber og masser af flotte fugle. På hjemvejen besøger vi Iguana Bridge, som er en bro langs hovedvejen, hvor der bor en større koloni af leguaner, og disse har vænnet sig til mennesker, så man kan gå rundt imellem dem og tage fotos. Eftermiddagen er fri.

DAG 13
Vi vender nu næsen mod nord for at nærme os grænsen til Nicaragua. Vi kommer til Caño Negro naturreservat, hvor vi indkvarteres. Fra hotellet tager vi på en sejltur rundt i området. Caño Negro er et sumpområde ud til Nicaragua søens kyst med alligatorer og et rigt fugleliv, som vi kommer tæt på.

DAG 14
Afrejse mod Nicaragua, hvor vi igen passerer grænsen til fods, men denne gang en mindre grænseovergang. Vi krydser landets største flod, Rio San Juan,  som i hundreder af år har været genstand for invasioner og kiv, over den nye japansk-byggede bro og kører langs Nicaragua-søen, nu på øst-siden.  Vi tager ad hovedlandevejen igennem skiftende landskaber , sø, bjerge og kaffeplantager – med frokost undervejs – og de mere højtliggende egne mod nord til Matagalpa, og indlogerer os på Hotel San Thomas med en fantastisk udsigt over byen, som ligger smukt i en dal omgivet af høje bjerge. Byen kaldes ”Perlen i nord”.

DAG 15
Efter morgenmaden besøger vi en stor hule under et vandfald, kaldet Cascada Blanca Matagalpa, som tidligere var et religiøst ceremoni-sted. Vi kan slappe af og bade i floden og du kan nyde en dejlig frokost.
Tilbage i Mataglpa skal benene strækkes og vi spadserer fra ”Park Morazan til Park Dario”. Vi besøger et kaffemuseum, forretningsgaden, Carlos Fonseca museet, ser Matagalpas kendte sorte keramik  og vi skal prøve den lokale Matagalpa-kaffe. Tid til at gå på opdagelse i byen med det friske klima.

DAG 16
Vi aflægger besøg på et landbrugs-kooperativ i nabokommunen San Ramon, hvor de dyrker kaffe og i vådmøller skiller kødet fra bærerne inden de går til tørmøllerne.  Nicaragua  producerer 1% af verdens kaffe, som er verdens næststørste handelsvare. Vi får fortalt kooperativets historie  og engagement i agroturisme. De modige kan bevæge sig ind i en tidligere guldmine, de andre kan opleve stedets flotte natur højere oppe fra. Stedet huser mange congo-abe familier og orkideer.
Frokost i Hotel Orquidea i San Ramons centrum,  en musikgruppe af lokale bønder spiller deres  traditionelle europæisk inspirerede mazurka og polkamusik. Tid til at prøve den lokale kaffe. På returvejen til Matagalpa besøger vi en chokolade-fabrik, vi får fortalt om hele processen og ikke mindst om produkterne, som har gjort kakao fra Nicaragua verdensberømt.

DAG 17
Vi forlader Matagalpa, men stopper ved en kaffe-tørmølle udenfor byen, Solcafe, skabt af småbønder for at opleve kaffens videre behandling inden den eksporteres. Vi lærer om kaffens ingredienser og prøver kaffesmagning i laboratoriet.  
Herefter går turen tværs gennem landet mod den næststørste by León, hvor vi på vejen besøger de varme kilder og boblende mudderhuller ved Hervideros San Jacinto, kaldet vulkanens lunger. Derefter til León, hvor vi indkvarteres på et hotel centralt i byen.
Der er mange ting at se i den charmerende by, en aktiv by med mange minder fra fortiden. Den var tidligere hovedstad både i kolonitiden og den første hovedstad under revolutionen  i 1979, og er i dag kulturcentrum og universitetsby.

DAG 18
Besøg på ruinerne af et gammelt Somoza fort, hvor der er en flot udsigt over byen og de omkringliggende vulkaner. Derefter en tur på taget af byens enorme domkirke, og for dem som lyster, et besøg på byens flotte kunstmuseum eller på revolutionsmuseet. Mulighed for at besøge Subtiaba-bydelen, de indfødtes gamle bydel.
Frokosten kan indtages på Hotel El Convento. Et gammelt kloster, som er lavet til hotel af en af landets rigeste mænd … og tilnærmet den oprindelige stil.

DAG 19
Fri til at udforske León eller tage til Stillehavets kyst, bade og slappe af. Bussen står til rådighed og kører dig til Poneloya og Las Penitas, hvor man kan nyde den brede strand og spise friskfangede fisk.

DAG 20
Morgenmad. Afgang til Managua for at flyve til København.

DAG 21
Ankomst CPH.

Prisen er for de 21 dage 25.600 og inkluderer:
Fly tur/retur CPH – Managua, Nicaragua
Morgenmad hver dag
Alle hoteller med eget bad
Hele programmet dvs. alle udflugter/møder/entreer etc etc.
Al transport i Nicaragua og Costa Rica (vi har vores egen bus i begge lande.)
Tolkning og guidning på hele turen.
Teknisk arr. t4c, rejsegarantifond no. 114
Vi/I står selv for frokost og aftensmad.
Det kan ikke betale sig andet.
Der vil blive afholdt infomøde inden afrejsen.