TURE TIL NICARAGUA – COSTA RICA

Tag til NICARAGUA og COSTA RICA med journalist og forfatter Brian Rasmussen og oplev landet på en anden måde end blot at være turist.
Cuba Brians Rejser giver dig en sjælden mulighed for at opleve disse det fascinerende lande både foran og bag facaden.

Alle rejser gennemføres i samarbejde med event og travel managment T4C, www.t4c.dk
Book eller få mere info på:
brian.cuba.rasmussen@gmail.com
eller +45 22413049

Tur 2018 (uge 5, 6 og 7) – UDSOLGT
Tur 2019 (uge 5, 6 og 7) – AFLYST (grundet den politiske situation i Nicaragua)
Ny Tur 2020 (uge 5, 6 og 7) – Bestil nu

NICARAGUA - COSTA RICA (program for 27/01-17/02, 2018)

DAG 1
Afrejse CPH
Ankomst Managua sen aften.
Indkvartering på hotel i Managua.

DAG 2
Morgenmad
Intro ved dansk bosiddende i Nicaragua om turen.
Byrundtur i Managua.
Første stop er højen ved Tiscapa lagunen. I 40 år var dette centrum for Nicaraguas politik.
Her regerede Moncada-Somoza klanen, og her blev de mest fremtrædende politiske fanger gemt og tortureret.
Fra Tiscapa har man udsigt over hele byen. De fleste bygninger forsvandt med jordskælvet i 1972,
men de få der blev stående fik stor symbolværdi omkring den sandinistiske revolution i 1979.
Vi besøger Revolutionspladsen, hvor det tidligere Nationalpalads, nu er Nationalmuseum (meget flot) og rundt om pladsen finder vi ruinen af den gamle katedral og mindesmærker for nationale helte. Byen gøres.

DAG 3
Morgenmad
Vi besøger Los Pueblos, en række småbyer, som løber fra øst til vest for Managua.
Besøger den berømte skole/værksted for keramik, Valentin Lopez.
Derefter til Sandino-museet i Niquinohomo og videre til udkigspunktet Catarina, men den fantastiske udsigt til Laguna de Apoyo, Nicaraguasøen og Mombacho vulkanen.
Om aftenen tager vi op til Masaya vulkanen, en fantastisk oplevelse og se lavaen boble og røgen stige op fra krateret.

DAG 4
Morgenmad
Afgang til Granada, som gennem århundreder var en af Nicaraguas førende byer. Bykernen har mange flotte herskabelige huse i kolonial stil, og disse er nu istandsat af primært udlændinge med respekt for deres oprindelige udseende.
Efter indkvartering på hotel og introduktion til Granada, tager vi på byrundtur og besøger Bymuseet, som den tidligere danske konsul, Peter Kolind, har indrettet med fortidsminder.
Ellers er Granada by historie i sig selv og den har mange små hyggelige steder, som der bliver tid til at kigge på.

DAG 5
Morgenmad
Sejltur på Nicaraguasøen. Granada var en gang en vigtig havneby, som forbandt øst og vest via den sejlbare San Juan flod. Vi sejler blandt en rækker øer, som er lavet af lavasten, og disse øer bruges nu til feriehuse, hver familie sin ø. Det skulle efter sigende være de dyreste grunde i hele Nicaragua.
På turen går vi i land på et lille fort fra dengang den spanske koloni var hjemsøgt af engelske pirater, og et andet sted ser vi aber, som hænger i træerne udover søen.

DAG 6
Morgenmad
Besøg i et slags fritidshjem for mindrebemidlede børn. Dette er også et af de projekter, som den danske konsul Peter Kolind, har igangsat og finansieret til gavn for Granadas gadebørn.
Efter besøget er der “fri leg”, hvor man kan gå på opdagelse i Granada og sidde på en af de utallige hyggelige cafeer.

DAG 7
Morgenmad
Efter morgenmaden er der afgang mod San Juan del sur. På vejen tager vi til Mombacho vulkanen, som vi bestiger, vel og mærket i bil. På toppen er der en station med udstilling over naturen, og herfra tager vi en vandretur på ca. 1.5 km i tågeskoven, som befinder sig 11-1200 meter over havet. Turen går rundt om det udslukte vulkankrater med svovldampende huller langs stierne, og vi vil på en udkigspost kunne se hele Granada. Vi satser på, at tågeskoven ikke lever op til sit navn, for det tager udsigten. Risikoen er imidlertid ikke så stor sidst i januar, først i februar.
Derefter tager vi til San Juan del Sur, hvor vi indkvarteres på hotel, og kan nå at opleve solnedgangen over stillehavet.

DAG 8
Morgenmad
Fridag i San Juan del sur. Dagen kan bruges til at spadsere i den hyggelige by, som også har en lille havn og mange strandcafeer, eller arrangere en sejltur på Stillehavet for at se delfiner og pukkelhvaler, eller blot nyde livet ved stranden med badning i det lune Stillehav.

DAG 9
Morgenmad
Afrejse mod grænsen til Costa Rica. Vi skal skifte bus ved grænsen, da det er en langsommelig
affære, at få en bus fra land til land. Der bliver en lille gåtur i “den internationale zone”, som er oplevelse i sig selv.
Vi kører mod Monteverde, en lille by grundlagt af kvækere fra USA, som ikke ønskede at deltage i Korea krigen. Turen til Monteverde tager ca. 3 timer. Her indkvarteres vi på et hotel, som ligger centralt i forhold til at bevæge sig rundt i byen.

DAG 10
Morgenmad
Denne dag byder på vandretur i reservatets tågeskov med rige muligheder for at observere planter og dyreliv. Senere tager vi til en kolibrikoloni, hvor vi ser fuglene helt tæt på.

DAG 11
Morgenmad
Afrejse mod El Arenal og hængebroerne. På den ca 100 km lange tur til La Fortuna ved Arenal vulkanen tager vi en skovtur på hængebroer, hvor man ind imellem færdes mellem trækroner og over kløfter på veletablerede hængebroer. Derefter check ind på hotellet.

DAG 12
Morgenmad
Om formiddagen tager vi sejltur i gummibåde på Rio Peñas Blancas. En ca 2-3 timers sejltur, hvor de lover dovendyr, aber og masser af flotte fugle. På hjemvejen besøger vi Iguana bridge, som er en bro langs hovedvejen, hvor der bor en større koloni af leguaner, og disse har vænnet sig til mennesker, så man kan gå rundt imellem dem og tage fotos. Eftermiddagen er fri.

DAG 13
Morgenmad
Vi vender nu næsen mod nord for at nærme os grænsen til Nicaragua, denne gang på østsiden af den store sø. Vi kommer til Caño Negro naturreservat, hvor vi indkvarterer os på hotel. Fra hotellet tager vi på en sejltur rundt i området. Caño Negro er et sumpområde ud til Nicaragua søens kyst med alligatorer og et rigt fugleliv, som vi kommer tæt på.

DAG 14
Morgenmad
Dagen står på fri til at udforske området.

DAG 15
Morgenmad
Afrejse mod Nicaragua, hvor vi igen passerer grænsen til fods, men denne gang en mindre grænseovergang. Vi tager til Matagalpa, hvor vi ankommer sent og indlogerer os centralt i byen.

DAG 16
Morgenmad
Vi aflægger besøg på et kooperativ, hvor de tørrer kaffebønner og tærsker dem. Matagalpa er området for det meste kaffe tørreri i Nicaragua pga sit tørre klima. Vi får historien om Nicaraguas kaffedyrkning her.

DAG 17
Morgenmad
Turen går nu mod Leon, hvor vi på vejen besøger de varme kilder og boblende mudderhuller ved San Jacinto. Derefter til Leon, hvor vi igen indkvarteres på et hotel centralt i byen. Der er mange ting at se i Leon, som er en charmerende by. Den var tidligere hovedstad i kolonitiden, og er i dag kulturcentrum og universitetsby, med mange minder fra fortiden.

DAG 18
Morgenmad
Besøg på ruinerne af et gammelt Somoza fort, hvor der er en flot udsigt over byen og de omkringliggende vulkaner. Derefter en tur på taget af byens enorme domkirke, og for dem som lyster, et besøg på byens flotte kunstmuseum eller på revolutionsmuseet.

DAG 19
Morgenmad
Fri til at udforske Leon eller tage til Stillehavets kyst og bade og slappe af.

DAG 20
Morgenmad
Afgang til CPH

DAG 21
Ankomst CPH

Prisen er for de 21 dage 22.800 og inkluderer:

Fly tur/retur CPH – Managua, Nicaragua
Morgenmad hver dag
Alle hoteller med eget bad
Hele programmet dvs. alle udflugter/møder/entreer etc etc.
Al transport i Nicaragua og Costa Rica (vi har vores egen bus i begge lande.
Tolkning og guidning på hele turen.
Teknisk arr. t4c, rejsegarantifond no. 114

Vi/I står selv for frokost og aftensmad.
Det kan ikke betale sig andet.
Der vil blive afholdt infomøde inden afrejsen.